BiH
0

Udruženje građana Evropski put roma traži od Željeznica FBiH da zaposle pet Roma

FENA
Udruženje građana Evropski put Roma uputilo je zahtjev menadžmentu Željeznica Federacije BiH, direkcija Tuzla, za zapošljavanje pet Roma iz ugroženih porodica u ovu ustanovu.

Predsjednik Udruženja Evropski put Roma Tuzla Mehmed Mujić, razgovarao je sa članovima menadžmenta ove kompanije i dobio uvjerenja da će ovaj zahtjev biti ispoštovan.

  • U razgovoru sam istaknuo da je neophodno naći mjesta za zapošljavanje Roma u ovoj instituciji, koji su bez posla i potječu iz porodica koje su u teškoj socijalnoj situaciji i niko od njihovih članova porodice nije zaposlen. Dobio sam uvjeravanja da bi se ovaj zahtjev mogao pozitivno riješiti, čime bi se prvi put u BiH, nakon gotovo dvadeset godina u kompaniji za željeznički saobraćaj i transport moglo naći mjesta i za Rome – izjavio je ovim povodom Mehmed Mujić, predsjednik Udruženja građana Evropski put Roma Tuzla.

Direkciji Željeznica FBiH dostavljen je spisak osoba koje bi mogle obavljati određene poslove na održavanju i u sektoru transporta, kojima bi angažman na ovim poslovima predstavljao značajn iskorak u rješavanju ključnih životnih problema, navodi se u saopćenju Udruženja građana Evropski put Roma.

Vezani članci