{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje "Front" pozvalo Parlament BiH da osnuje Ministarstvo za dijasporu

F
3.11.2012. u 10:47
2
14
Udruženje "Front" pozvalo Parlament BiH da osnuje Ministarstvo za dijasporu
2
Udruženje "Front" pozvalo Parlament BiH da osnuje Ministarstvo za dijasporu
Udruženje "Front" ponovo je pozvalo Parlament BiH da po hitnoj proceduri pokrene osnivanje ministarstva za dijasporu BiH.
Iz ovog udruženja naglašavaju da je BiH država koja u dijaspori ima više svojih državljana nego u BiH, a koja nema sistemski uređen odnos prema tim građanima.

Ocjenjuje se vrlo važnom činjenica da ti građani u BiH unose veliku sumu novca i da država od njih ima velike koristi, dok oni imaju česte probleme zbog sistemske neuređenosti ovog resora.

"Građani BiH u dijaspori vrlo često imaju probleme oko ostvarivanja svojih prava, a što je rezultat nebrige domovine prema njima. BiH je jedina država u regiji koja nema resorno ministarstvo za dijasporu, što je presedan, s obzirom na broj njenih državljana koji žive i rade u trećim zemljama", ističe se u saopćenju.

Iz Udruženja "Front" najavljuju pokretanje kampanje zajedno s aktivistima Udruženja "Front" dijaspora da bi ovaj problem došao u parlamentarnu proceduru i konačno osnivanjem ministarstva za dijasporu BiH pokrenuo rješavanje nagomilanih problema i poboljšao odnos domovine prema građanima u dijaspori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: