BiH
0

Udruženje "Front" poziva na usvajanje zakona o zabrani neofašističkih organizacija

FENA
Udruženje građana "Front" pozvalo je danas članove Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, integraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine BiH da jednoglasno prihvate inicijativu poslanika Denisa Bećirovića o usvajanju zakona o zabrani svih neofašističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola.

"Front" poziva članove komisije da donošenjem odluke o prihvatanju inicijative budu pokazatelj otpora vlasti prema ogromnim fašističkim elementima koji se u nju integriraju godinama.

  • Samo zakonskom zabranom djelovanja četničkih i ustaških organizacija, kao i organizacija koje baštine tradiciju Handžar divizije, moguće je graditi zdravo demokratsko društvo u BiH, kaže se u saopćenju.

Udruženje građana "Front", također, poziva predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorada Živkovića, koji je i član ove komisije, da se suzdrži od izjava koje idu u cilju afirmacije četničkog pokreta u BiH, jer je žalosno da svojim izjavama dokazuje domaćoj i međunarodnoj javnosti da BiH na čelu zakonodavne vlasti ima deklariranog fašistu.