BiH
0

Udruženje "Front" oštro osudilo napad poslanika Bahtića na novinara i snimatelja

FENA
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Nakon fizičkog napada poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i člana Stranke za BiH Sadika Bahtića na televizijskog novinara i snimatelja Udruženje građana „Front“ iz Tuzle pozvalo je danas Zastupnički dom Parlamentarne skupštine i Stranku za BiH da se javno ograde od Bahtićevog ponašanja.

"Front oštro osuđuje napad na novinara FTV-a Avdu Avdića i snimatelja javnog RTV servisa Refika Vejsilagića i poziva nadležne da hitno reaguju i na vrijeme zaustave obračun kriminogenih, korumpiranih, bezobraznih i debilnih poslanika koji koriste i najmračnije fašističke metode kako bi od očiju javnosti skrili vlastiti kriminal i nesposobnost", stoji u današnjem saopćenju za javnost ovog udruženja.

"Front“ još jednom poziva visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Miroslava Lajčaka da se konačno pozabavi zastupnicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i stavi van snage zakon koji regulira njihova enormna primanja.

Zastupnici ne rade ništa za dobrobit Bosne i Hercegovine i njenih građana, već demonstriraju silu i moć, zaštićeni imunitetom i novcem otetim od građana BiH, saopćilo je udruženje "Front".