Spremni za školu
150

Udruženje "Fokus" kroz projekat "Prvi školski dan" opremilo 148 prvačića

L. K.
Da nijedno dijete u školu ne ode bez školskog pribora pobrinulo se Udruženje "Fokus" iz Bosanske Dubice, koje već nekoliko godina sa svojim humanitarnim inicijativama pomaže građanima Dubice.
"Ovo je treća godina za redom kako smo uspješno realizovali projekat 'Prvi školski dan', cijena projekta iznosila je 5.389 KM, a poklone su dobili svi prvačići na prostoru naše Opštine", kaže nam predsjednik Udruženja Nedim Krivdić.

Dodaje kako su za nepuna dva mjeseca, zahvaljujući svojim donatorima, fizičkim i pravnim licima iz BiH i inostranstva uspješno realizovali projekat za pomoć prvačićima.

"Naši volonteri su za prvi dan škole obišli centralne škole, područne škole i odjeljenja. U ime cijelog Udruženja želim izraziti zahvalnost svim donatorima i volonterima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje i ove godine", zaključio je Krivdić.

Podsjećamo, "Fokus" je u posljednjih nekoliko mjeseci pokrenuo brojne inicijative, poput svakodnevnog dijeljenja obroka onima kojima je to potrebno, te dijeljenja baklava građanima za Bajram. Ovo je ujedno i Udruženje koje je pokrenulo cijelu priču o djevojčici Mirsadi i njenoj želji da ode na more, te su njenoj porodici tom prilikom kupili i kravu.