BiH
0

Udruga Vjetrenica žali zbog usvajanja prostornog plana općine Ravno

FENA
Speleološka udruga "Vjetrenica – Popovo" polje izražava žaljenje zbog usvajanja Prostornog plana općine Ravno, jer će, kako je priopćeno iz te udruge, donijeti višestruko štetne posljedice po moderan razvitak Popova polja.

Iako su uložili argumentirane primjedbe na plan, iz Udruge su istaknuli da nikad nisu dobili odgovore ni od općinske uprave ni od županijskog Ministarstva prostornog uređenja i okoliša.

"Udruga nije pozvana na sastanak Vijeća, a njezin je predstavnik na sastanku bio izložen svojevrsnom linču članova Vijeća", stoji u priopćenju u kojem se izražava žaljenje zbog činjenice "da vlast koja ima mandat razviti prvu u ratu razorenu općinu, zapravo pod firmom hrvatskih interesa dovodi u pitanje njezinu budućnost".

"Po svojim prirodnim vrijednostima općina Ravno ima univerzalan svjetski značaj i niti jedna institucija od Općine do Vijeća ministara, uključujući i predstavnike nezavisne javnosti, neće biti oslobođena odgovornosti za ono što će joj jučer usvojeni plan donijeti. Također, ovo je tko zna koja po redu potvrda da općinske i županijske vlasti često nisu dorasle gospodariti kulturnom i prostornom politikom, tim snažnim polugama razvoja svake zajednice, nego ih jeftino zloupotrebljavaju u privatne svrhe pojedinih moćnika", navodi se u priopćenju Speleološke udruge "Vjetrenica – Popovo polje"