U subotu
0

Udomljavanje životinja u Velikom parku

Sarajevo-x.com
Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo će i ove subote, 20. septembra 2008. godine, u vremenu od 13 do15 sati, kod fontane u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (kuce i mace) spremne za udomljavanje.

Ovom prilikom novinari i građani moći će upoznati psa Čarlija, te Adnana i Amilu Kahrimanović koji su se izborili za njegov život, suprostavljajući se sarajevskim šintorima.

Kao gest podrške Misiji SOS-a, Arman Akšamović će ovom prilikom aktivistima SOS-a pokloniti 30 SOS-PASHA majica.

"Zbog nedostatka prostora za smještaj, nedovoljnog razumijevanja građana i lokalnih vlast, nismo u mogućnosti prihvatati nove životinje i to će trajati dok ne udomimo one o kojima trenutno brinemo," ističu iz ovog udruženja i poručuju: Davanjem doma ovim životinjama je čin dobra, kojim se pomaže da se aktuelna metoda smrti (koju kroz poreze svi velikodušno finansiramo) za rješavanje problema nezbrinutih životinja, zamijeni humanom.

Svi moramo postati svjesni odgovornosti za sudbinu životinja i da od našeg odnosa prema njima, umnogome ovise i naši životi.

Oni građani koji nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju, privremenim udomljavanjem, darivanjem hrane, potrebne im opreme ili novca.