BiH
0

Udes na raskrsnici u Sarajevu, više povrijeđenih

FENA
U subotu, 24. marta oko 22.10 sati na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića-X transferzala, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđeno više osoba.

Tom prilikom pri prelasku kolovoza, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka T. A. rođen 1982. godine iz Sarajeva od strane putničkog motornog vozila "alfa romeo", reg. broja 255-T-875, kojim je upravljao vozač M. J. rođen 1986. godine iz Sarajeva.

Nakon udara vozač "alfe" gubi kontrolu nad vozilom i skreće van kolovoza na tramvajsko stajalište Nedžarići, gdje udara i obara na tramvajsku prugu A. M., rođen 1976. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura obje podkoljenice i povredu glave/, zadobio je pješak T.A. kojem je ukazana ljekarska pomoć na CUM-u Bolnice Koševo, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Lakše tjelesne povrede zadobio je pješak A. M. i B. A. suvozač iz "alfe", kao i vozač M. J. kojima je takođe ukazana ljekarska pomoć na CUM-u Bolnice Koševo.

Uviđajnom radnjom rukovodio je kantonalni Tužitelj. Zbog ovog udesa tramvajski saobraćaj je bio obustavljen od 22.10 do 23.30 sati.