{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ucjenjivanje u političke svrhe

F
1.8.2008. u 08:15
0
0
Ucjenjivanje u političke svrhe
0
Ucjenjivanje u političke svrhe
Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak ocijenio je kao ucjenjivanje u političke svrhe pritisak da se porodici Karadžića izdaju pasoši da bi ga posjetili u Beogradu.
"Odluka (da im se vrate pasoši) nema veze s mojim emocijama, već zavisi od toga šta kažu ključni partneri, prije svega Haški tribunal. Cijela kampanja o tome da nemaju para da odu u Haag je laž", kazao je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH za češki list "Lidove novini".

Karadžić se u međuvremenu iz Haaga čuo sa suprugom.

Kćerka bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića Sonja Karadžić-Jovićević izjavila je ranije da je njen otac Radovan iskoristio pravo na jedan telefonski poziv i razgovarao iz Haaga sa suprugom Ljiljanom Zelen-Karadžić.

Članovi porodice Radovana Karadžića nisu mogli da se sretnu s njim dok je bio u pritvoru u Beogradu pošto su im bila oduzeta lična dokumenta i nisu mogli da izađu iz Bosne i Hercegovine.

Inače, britanski tabloid Sun, nemački Bild, holandski dnevnik Algemen dagblad, slovenski portal 24ur.com i beogradski Blic objavili su fotografiju Radovana Karadžića, napravljenu u ponedeljak tokom njegovog boravka u pritvoru u zgradi Specijalnog suda.

Karadžić je znatno mršaviji nego što se pamti iz perioda 90-ih. Po dolasku u pritvor, Karadžić se obrijao, tako da je ostao bez ijednog prepoznatljivog atributa koji ga je krasio dok se krio pod imenom Dragan Dabić.

Izvori Blica tvrde da je Karadžić u odličnom zdravstvenom stanju i da to pripisuje dijeti, postu i alternativnoj medicini kojom se bavio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: