Holanski ambasador u BiH
0

Učiniti sve kako bi zainteresirali kompanije da investiraju u BiH

FENA
Sve ću učiniti da zainteresiram kompanije iz Nizozemske da investiraju u BiH, kazao je zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara i ministru financija i trezora Draganu Vrankiću, prigodom današnjeg nastupnog posjeta u Sarajevu, novoimenovani veleposlanik Kraljevine Nizozemske u BiH Sweder Ernest Jean Marie van Voorst tot Voorst.

Govoreći o aktualnom stanju u BiH i potrebi ekonomskog jačanja ministar Vrankić je nužnim naveo stabiliziranje političke situacije a u vezi s tim provedbu ustavnog preustroja u državi kao i reformi koje su zadaća BiH na putu u euroatlantske integracije.

Naglasio je kako bi pozitivna promjena imidža BiH i stvaranje komparativnih prednosti otvorile širom vrata prijeko potrebnom ino kapitalu.

Obostrano je izražena zabrinutost zbog neispunjavanju uvjeta iz Mape puta od strane bh. vlasti za potpunu liberalizaciju viznog režima građanima BiH zajedno sa drugim državama zapadnog Balkana. Iskazana je potreba za imenovanjem direktora DEI kako bi se ubrzali programi iz puta europskih integracija .

Iznimno kvalitetnom ocijenjena je bilateralna suradnja s Nizozemskom vladom a ministar Vrankić je istaknuo i kontinuirano zastupanje interesa BiH u i van okvira nizozemske konstituence, te posebice u međunarodnim financijskim institucijama. Zahvalio je i na pruženoj potpori od financiranja različitih konkretnih projekata u BiH do tehničke pomoći i suradnje Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske Ministarstvu financija i trezora BiH.