BiH
8

Učesnici svjetskog prvenstva u mušičarenju oduševljeni prirodom, žale se na "pametnu ribu"

FENA
(Foto: FENA)
Učesnici 35. svjetskog prvenstva u mušičarenju, koje će večeras biti svečano otvoreno u Jajcu, oduševljeni su ljepotama prirode u mjestima u kojima će takmičenje biti održano.

Prvenstvo će biti održano na rijeci Sanici u Ključu, Sani u Ribniku, Plivi u Šipovu, Vrbasu u Donjem Vakufu i na Plivskom jezeru kod Jajca, a među 31 reprezentacijom je i Mongolija, čiji član Bilguun Ganbold za Fenu kaže da je BiH veoma lijepa zemlja, s veoma lijepim i čistim rijekama.

"Ljudi su veoma prijateljski i uvijek žele pomoći", rekao je Ganbold, koji želi i drugim sunarodnicima preporučiti da posjete BiH, a želio bi ponovo doći u Jajce s porodicom.

Da je BiH lijepa zemlja s lijepim rijekama i ljubazniom ljudima rekao je i član američke ekipe Patrick Weiss. Priznaje da je prvi put čuo za ovaj kraj čijim je izgledom oduševljen.

Jedinio se žali na "pametnu ribu", jer ju je teško uhvatiti.

Priroda se svidjela i poljskoj reprezentaciji, čiji je član Andrej Wnekowicz impresioniran Plivskim jezerom i Plivom.

On se nada da će pobijediti najbolja reprezentacija, a ne da šampiona odluči ribarska sreća.

Za kraj oko Jajca nisu znali ni članovi norveške reprezentacije koje je ekipa Fene srela na Plivskom jezeru.

Prirodne ljepote Jajca izuzetno su im se svidjele, iako su rijeke i jezero za njih dosta teški za pecanje, mnogo različiti od Norveške.

Norveški reprezentativac Erland Vivelid Nilssen želio bi nekad ponovo doći u BiH, posebno posjetiti Ribnik i rijeku Sanicu zbog prirodnih ljepota i velike ribe.