{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učesnici marša prenoćili u Čatićima, jutros nastavljaju put ka Sarajevu

8.5.2014. u 08:33
109
73
Učesnici marša prenoćili u Čatićima, jutros nastavljaju put ka Sarajevu
109
Učesnici marša prenoćili u Čatićima, jutros nastavljaju put ka Sarajevu
Foto: Klix.ba
Grupa građanki i građana koja je krenula pješice prema Sarajevu u protestni marš, nazvan "Marš slobode, put bez povratka" je penoćila sinoć u mjestu Čatići u Kaknju.
U grupi je deset Zeničana, devet Bugojanaca i jedan građanin Donjeg Vakufa. Pješačili su do Čatića i veoma se umorili, a neki su imali više žuljeva, pa su morali stati.

Smjestili su se u dvorište zgrade, gdje su ih stanari dočekali uz hranu i piće, a danas nastavljaju put ka Sarajevu.

"Niko nije htio odustati, svi su riješeni da idu do kraja. Moral je na visini i pored toliko žuljeva i umora. Danas namjeravaju prepješačiti do Semizovca", saopćeno je iz Plenuma Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjećamo, ova akcija članova plenuma se realizira kao međuopćinska i međuplenumska saradnja, a u njoj sudjeluju neformalne grupe građana i udruženja iz Tuzle, Srebrenika, Bugojna, Donjeg Vakufa, Zenice, Mostara, Jajca, Goražda i drugih gradova FBiH.

Osim grupa koje pješače do Sarajeva, pred Parlamentom FBiH u petak, 9. maja, pridružit će se im se i grupa koja će taj dan organizirano vozom doći u Sarajevo.

Pred zgradom institucija BiH zahtijevat će se održavanje otvorene sjednice Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi, osim parlamentaraca i članova Vlade FBiH, učestvovali i građani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: