{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učesnici Marša mira iz Žepe prešli prvu etapu

F
9.7.2012. u 13:56
1
Učesnici Marša mira iz Žepe prešli prvu etapu
1
Učesnici Marša mira iz Žepe prešli prvu etapu
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Učesnici "Marša mira" njih 130, koji su jutros krenuli iznad Žepe, s mjesta Bukovik, prešli su prvu petokilometarsku etapu današnjeg pješačkog pohoda.
Među 130 učesnika "Marša" koji su iz Sarajeva, Mostara i Žepe je i nekolicina iz Turske, a najstariji učesnik je 70-godišnjak, do večeras će preći 30 km.

Noćit će se u šatorskom naselju Ljeljendol, a sutra ujutru učesnici "Marša" krenut će prema Potočarima preko Srebrenice.

Ispred ulaza u musalu Memorijalnog centra u Potočarima učesnici "Marša" iz pravca Žepe susrest će se s učesnicima "Marša mira" koji su u nedjelju krenuli iz Nezuka i formirat će zajedničku kolonu koja će ući u Memorijalni centar da bi ispratili 520 tabuta, s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava koji će 11. jula biti ukopani pored 5.137 žrtava genocida, koji su ukopani u Memorijalnom centru Potočari tokom prethodnih 11 kolektivnih dženaza.

Učesnici marša prate i osiguravaju pripadnici policije Republike Srpske, medicinski sanitet i ekipa Kluba spasavalaca 2000. Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: