Doboj
0

Učenik 2. razreda postavio bombu u školi

FENA
Dobojska policija identifikovala je osobu koja je 24. marta postavila ručnu bombu u toaletu Srednjoškolskog centra u Doboju.

Radi se o maloljetnom A. A. (1993.), učeniku drugog razreda Saobraćajne škole, nad kojim je izvršena kriminalistička obrada, saopćio je danas CJB Doboj

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, kriminalistička policija je izvršila pretrese kuća i drugih prostorija na tri lokacije u naselju Miljkovac, općina Doboj, prilikom čega su u kući vlasništvo N.A. (1953.), koju koristi i njegov sin A.A. (1983.), pronađena i izuzeta četiri ručna bacača raketa i dvije ručne kasetne bombe.

Izvršen je i pretres kuće vlasništvo H.S. (1959.), koju koristi njegov sin A.S. (1990.), prilikom čega nisu pronađeni predmeti u vezi s kojim je pretres vršen.

Nakon dokumentovanja, protiv odgovornog za postavljanje bombe, A.A. (1993.); osobe od koje je bomba nabavljena, A.S. (1990.) i protiv A.A. (1983.) kod koga je pronađeno navedeno naoružanje, Okružnom tužilaštvu Doboj bit će podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.