BiH
33

Učeničkom priredbom obilježeno 45 godina Centra Vladimir Nazor

Piše: A. U.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U okviru Otvorenih dana Centra Vladimir Nazor učeničkom priredbom obilježen je jubilej od 45 godina rada ove ustanove, a dodijeljena su i priznanja prijateljima centra.

"Ovo je naš jubilej povodom 45 godina postojanja i rada ustanove. Mi ovaj dan inače obilježavamo kroz Otvorene dane. Danas je peti dan, a prethodnih dana smo imali sportska takmičenja, predavanja za roditelje, radionice za roditelje i predavanja za nastavnike u inkluzivnim učionicama. Jučer smo organizovali proslavu za sve roditelje i djecu centra, sa posebnim programom u kojem je svaki roditelj mogao vidjeti svoje dijete. Danas smo organizovali proslavu za goste i saradnike iz raznih ustanova, na kojoj predstavljamo rezultate uz program koji izvode učenici centra", izjavila je za Klix.ba Berka Klinić, pedagog centra.

Centar radi i ima podršku nadležnih vlasti, baš kao i ostale osnovne škole, s tim da im je, budući da se radi o specijalnoj ustanovi, potrebna i posebna podrška, objasnila je Klinić za Klix.ba i dodala kako je to u današnje vrijeme vrlo teško. Centar pravi projekte i putem projekata ostvaruje određena finansijska sredstva, kako bi poboljšali rad ustanove.

"Centar Vladimir Nazor osnovan je 1968. godine u skromnim i teškim uslovima. Rastao je i razvijao se kako bi djeci pružio što bolje uslove. Danas smo, kao ustanova, prepoznati u BiH i regiji i dostigli smo evropske standarde. Vjerujemo u proširenje dječijih granica i mogućnosti i radimo na tome", izjavio je za Klix.ba Zulfo Ahmetović, direktor centra.

Učenici su izveli tačke poput plesa "Gusari", recitacije "Prve pjesme" Vladimira Nazora, "Plesa pilića", plesa "Kumbačera"...

Dodijeljena su priznanja prijateljima centra, a Latif Moćević, koji je volonterski radio sa učenicima, izveo je pjesmu "Sarajevo, ljubavi moja".