Učenicima Elektrotehničke škole iz Sarajeva četiri medalje u Zagrebu

F
FENA
5.12.2011. u 20:10
0
9
Učenicima Elektrotehničke škole iz Sarajeva četiri medalje u Zagrebu
0
Učenicima Elektrotehničke škole iz Sarajeva četiri medalje u Zagrebu Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Povodom izuzetnog uspjeha učenika Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva na međnarodnoj manifestaciji "INOVA - BUDI UZOR 2011." u Sarajevu će sutra biti organizirana konferencija za novinare, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.
Predstavnicma medija će se obratiti ministar obrazovanja i nauke KS-a Emir Suljagić, direktor Srednje elektrotehničke škole Fahrudin Alihodžić te autori nagrađenih radova.

Međunarodna manifestacija je organizirana na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 12. novembra, a škola se predstavila sa četiri rada: - LED - logo škole, Vozilo sa mogućnošću autonomnog slijeđenja drugog vozila, Maketa upravljanja željeznicom i Maketa fontane.

Međunarodni žiri sastavljen od predstavnika Rusije, Malezije i Hrvatske, nakon prezentacije radova, uvida u njihovu funkcionalnost, ideju i realizaciju dodijelio je zlatne medalje za radove LED - logo škole, Maketa upravljanja željeznicom i Maketa fontane, a srebrnu medalju za rad 'Vozilo sa mogućnošću autonomnog slijeđenja drugog vozila'.

Na navedenoj manifestaciji delegacija Srednje elektrotehničke skole iz Sarajeva je predstavljala Bosnu i Hercegovinu.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: