Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvesti kodiranje kao predmet, izbaciti nepotrebne predmete i školstvo prilagoditi potrebama tržišta, a ne potrebama stranačkog zapošljavanja. Čiji predmet nije perspektivan neka uči kodiranje ili ide na biro. Najvažniji su mladi naraštaji.
Pothitno mijenjati obrazovni sistem. Djeca nam uče puno gluposti u školi. Pola predmeta je suvisno i preopsirno. Vjeronauka je od 1 osnovne do 4 srednje, 2 časa sedmično. Nisam za ukidanje potpuno, ali ovo je previše.
Ama ljudi,prošao sam obuku microbit uređaji....nije loše,ali morate imati računare u kabinetima s internetom,to je dječja igračka...treba vremena...na časovima je to teško izvoditi,... A naše ministarstvo potpisuje sporazumo ko god šta donese i predloži.."džabaluk"
Zanimljivo. Na fotografijima se pojavljuju likovi koji ne znaju uključiti kompjuter!
Odlicno
Žešća glupost.
Moj vam je savjet da djeci trazite privatne ucitelje koji ce ih uciti normalnim predmetima kao sto su jezici, retorika itd. Kakvo kodiranje?! Ko hoce da mu dijete poludi, neka ga kodira ali neka obezbjedi i sifru za dekodiranje. 😇
Sace se Dodo i pchosti Vucic zabrinuti, jel se to Boshnje za agresiju na srbijicu i pc spremaju, ratno kodiranje?!
Strasno da tzv. kantoni o tome odlucuju.
Mama! Tata! Jeli ovo 🐄 cuSs2x6?!
Pa u toj Engleskoj djeca vise nece znati ni na obicni sat! Zar niste neki dan o tom pisali?! Bolje da svaki dan imaju cas fizickog umjesto tih gluposti. 😒
Svi mi koji tipkamo po tastaturama umjesto da pisemo olovkom po papiru paticemo od milion bolescina. Kada tipkas mozak ne funkcionise isto kao kada koristis olovku iz jednostavnog razloga jer slova TRAZIS po tastaturi umjesto da ih pises iz glave. Ako hocete da ostanete zdravi sto duze pisite rukom, ucite kaligrafiju itd.
Jadna djeca! 😵
svaka cast. da se probudi zelja ucenika da budu programeri. znanje sa kojim ces sigurno naci posao i dobru zaradu
Ihhhh od kada se to predaje u osnovnoj usmjerenoj j školi Dr.Stipe Šuvar