{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici u Livanjskom kantonu nadoknađuju nastavu subotom

S
13.4.2012. u 18:59
0
1
Učenici u Livanjskom kantonu nadoknađuju nastavu subotom
0
Učenici u Livanjskom kantonu nadoknađuju nastavu subotom
Livno
Učenici osnovnih škola na području Livanjskog kantona, zbog štrajka prosvjetnih radnika u februaru i martu, propuštenu nastavu nadoknadiće radnim subotama do kraja školske godine, potvrđeno je u resornom kantonalnom ministarstvu.
Časovi će biti skraćeni sa 45 na 30 minuta, a prema uputstvu resornog ministarstva učitelji i nastavnici u dopunskoj nastavi neće moći da ispituju i ocjenjuju učenike niti od njih mogu tražiti da odgovaraju na pisane testove.

Predviđeno je da se jedne subote izvodi predmetna, a druge razredna nastava, pa će tako sutra nastavu pohađati učenici od šestog do devetog razreda, a iduće subote učenici od prvog do petog razreda i tako sve do 22. juna, kada se završava "produžena" školska godina koja je redovno trebalo da završi 8. juna.

Iz istih razloga učenicima i prosvjetnim radnicima na području Livanjskog kantona skraćen je i proljetni raspust koji je trajao pet umjesto 12 dana, jer učenici do kraja godine moraju nadoknaditi gradivo za 20 radnih dana, koliko je izgubljeno zbog štrajka i snježnog nevremena.

Redovnu nastavu koja je propuštena zbog štrajka prosvjetnih radnika, dopunskom nastavom subotom do kraja školske godine moraju nadoknaditi učenici i nastavnici i dvije osmogodišnje muzičke škole - u Livnu i Tomislavgradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: