Braco, otišao si prerano
0

Učenici u Ilijašu odali počast 16-godišnjem drugu koji je poginuo od strujnog udara

Piše: M. N.
Foto: SC "Nedžad Ibrišimović
Učenici Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" i OŠ "Hašim Spahić" u Ilijašu odali su danas počast Belminu Ramiću (16), učeniku koji je jučer tragično nastradao od strujnog udara na željezničkoj stanici Podlugovi.

Učenici i uposlenici okupili su se ispred škole i poslali posljednju poruku svom prijatelju. Nosili su majice s njegovim imenom i jučerašnjim datumom, a na drvo koje se nalazi u sredini školskog dvorišta okačili su majice na kojima su napisane poruke za preminulog druga. Kiša je padala dok su učenici čitali posljednje riječi svom drugu.

"Braco, otišao si prerano. Prerano si nas napustio. Tek ti je 16 godina. Pišem ovo pismo da na neki način olakšam sebi, iako ga ti nikada nećeš pročitati. Nisam imala priliku da ti kažem posljednje 'zbogom'. Sve se desilo iznenada... Sudbina je takva, protiv toga ne možemo. Dragi Allah te uzeo sebi i nikada nam te neće vratiti. Šta da kažem, Braco? Zapitam se čemu ovo sve vodi? Zašto je baš tebe Bog uzeo sebi? Zašto baš nama da se ovo desi? Ali, kažu da sve ima razlog. Nebo je plakalo 11. aprila, plače i danas", kazala je njegova prijateljica.

Učenici i profesori su u šoku jer, kako kažu, još jučer su Belmina viđali u hodniku i učionicama, a sada ga nema.

"Braco, pamtimo te po tome što si uvijek bio pozitivan i pošten dječak. Pamtimo te po tvojim svakodnevnim šalama koje su nas uvijek nasmijavale. Pamtimo te po tome što si uvijek bio tu uz nas i u dobrim i u lošim trenucima. Pamtimo te kao dobrog prijatelja, brata, učenika i čovjeka. Iako si nestao tijelom i dušom, zauvijek ostaješ u našim srcima kao sjećanje na hrabrog i pametnog momka", poručila je jedna od učenica.