Angažujte ih
691

Učenici Srednje medicinske škole Jezero žele zaraditi novac za ekskurziju

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Učenici trećeg razreda Srednje medicinske škole Jezero pokrenuli su akciju prikupljanja novca za odlazak na ekskurziju u septembru ove godine.

Učenici su u svom apelu kazali kako su spremni na sve vrste poslova koje srednjoškolci mogu raditi, pa i da čiste kuće, stanove, stubišta, garaže, poslovne prostore, beru maline i jagode te rade sve ono što im se ponudi. Cilj je prikupiti novac za kolege koji nisu u stanju platiti odlazak na ekskurziju, a kako bi išli svi zajedno.

"Svi koji su prošli srednju školu i odlazak na ekskurziju znaju da nije jednostavno izdvojiti tu poprilično veliku sumu novca, pogotovo ne u našem društvu gdje u porodicama radi jedan ili nijedan roditelj. Ne želimo prositi novac, želimo raditi i zaraditi. Cilj je da svi odemo na ekskurziju i svi smo voljni raditi", poručili su učenici u apelu objavljenom na društvenim mrežama.

Planirano je da odu na ekskurziju u Italiju i nadaju se da će uspjeti. Mjesto rada im nije bitno, a spremni su putovati i van BiH kako bi zaradili. Učenici su apel objavili na Facebooku i mnogo korisnika ga je podijelilo.

Podsjetimo, akciju pod nazivom "Ekskurzija 2017" prvobitno su pokrenuli učenici Srednje medicinske škole Bjelave u Sarajevu početkom februara. Angažovale su ih državne i privatne firme te općine Centar i Stari Grad. Također, Almir M & Tribun band je održao koncert u Domu mladih Sarajevo i sav novac od prodaje ulaznica doniran je za ovu akciju. Učenici su uspjeli prikupiti novac i svi će zajedno ići na ekskurziju.

Sada se učenici Srednje medicinske škole Jezero nadaju da će naići na dobre ljude koji će ih zaposliti i na taj način im pomoći da od zarađenog novca povedu svoje kolege i zajedno se oproste od srednjoškolskoj obrazovanja u Italiji.

Ukoliko želite pomoći učenicima, obratite se Lejli Jahić putem Facebooka ili je kontaktirajte putem mobitela 062/459-692.