Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zena je 3 godine radila na istom mjestu, uvezala staz, umjesto da dobije stalni posao dobila je otkaz. Inace nastavnici i profesori mogu godinama na raznim mjestima raditi bez da dobiju stalni posao, koji se obicno cuva za nekog poznanika, nekog iz familije itd. Uzas od drzave!
Moj sin za 3 godine nastave 7 uciteljica promjenio bogu plakat
Pascal: Ti ili ne volis djecu ili ih nemas ili jednostavno nemas osjecaj/ empatiju. Ovo su mala djeca i njima je uciteljica u svemu uzor. Promjena uciteljice im je stres. Djeca vrlo cesto drasticno popuste s ucenjem. Da li je bilo potrebe za novom uciteljicom? Nije bilo razloga. Prema tome, vratiti uciteljicu, smijeniti direktora!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cuj zaposlili novu a staroj dali otkaz. Jbg nije imala vezu... to su ti ugovori po 3-12 mjeseci... samo kod nas...
nije tacno u njemackoj np je još gore pogotovo u industrji
Problem je drzave jer sve vise i vise postoji porodica sa jednim ili ni jednim djetetom, gledam neki dan sliku 3 razreda po 20 djece, u moje vrijeme 5 razreda po 30 djece. a indirektno ta moja generacija sto nas je bilo 150 daje mozda 10 uciteljica/nastavnica koje nmgu ispuniti normu jer fali djece. da bi prodavao nesto moras imati kupce
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
22 godine radi na određeno!!??? Umjesto da nastavnicima omogućimo što bolje uslove za rad, što više odmora, da bi radili sa našom djecom, naš "sistem" ih "normira", prebacuje iz škole u školu... A o nesposobnim ali "podobnim" direktorima, da ne govorim. I onda se čudimo što omladina odlazi??
Roditelji mogu pravdati maksimalno 5 dana u polugodistu. Pa eto, nek odmah oteferice tih 5 dana na pocetku, da ih ne svrbe do kraja godine.
Joj preseravanja...ko te pita? U skolu dijete, navikni se na novo. Cuj molim te protestuju zbog nove uciteljice...pa ovi roditelji su mi gori nego bilo sta. I kod mene su se mjenjali uvijek profesori/nastavnici/ucitelji pa se niko zalio nije, moralo se ici u skolu, navikavati na program i uciti. Nisi mogao da biras sta ces i koga ces. De se uozbiljite malo
Komentar je na mjestu, čemu dislajkovi? Ni jedan od roditelja nije spomenuo drugu stranu situacije (da je gđa. Žunić dobila otkaz), već su samo jadikovali kako će djeci biti teško zbog promjene (tobože). Razmazili ste ih previše, učiteljice samo što im još gu*icu ne peru u školi. Čuj ti molim te, oni protestuju, a ne znaju sebi ni pertle svezati.
vidim ovdje da neki negiraju da to nema u njemackoj!! nema kod ucitelja ali u ost ima industrija je najgora ali su najbolje pare! tu radite do 4 godine preko lajfirme (iznajim. radnu snagu) nakon 18 mjeseci dobivate placu kao fixni radnici ako ste dobri ugovor na godinu cak opet godinu i tek onda fixni ugovor!! to vam je cinjenica lokacija juzna njemacka
Tuzna slika drage naše domovine...
ne znam kakv da je razlog al djecu ne treba drzati van skole.. djecu u skolu a vi pravac pred ministarstvo i trazite to sto trazite....i kad izbori dodju razmisljajte...samo jednom mozgom glasajte mozda bude drugacije..
Malisani da se grupisu, kao kada krenu u pozoriste ili neku manifestaciju :) :) ...dva po dva, PRAVAC POLJINE :) To zlo vam je UZELO i UZIMACE uciteljice...Mic po Mic.
konacno neko pametan
Konakoviceva vlada i njihova nepravda! Pricaju o nekom zakonu a uveliko smutnje radnje rade! Fuj!!!!!
Jasmina Bišćević Tokić jes'l to ti :)
kakve veze oni imaju?
Trebaju se ostali ugledat na djecu puna podrška ovoj maloj raji svaka čast, da pokažu ostalim koji ispijaju kafe i dangube kako se borit protiv neceg
sta ce im skola, kao da i roditelji imaju neke skole? vidi se po facama da su doslje
Jao Sarajlijice parajlijice.... mrs!!!!! Neodgojeni stvoru! U zivotu ne treba odgajat gradazana nego covjeka!
„Ne bi“ se pise odvojeno :)
To! Podrska!
Samo učiteljice koje su u sda su dobile stalan ugovor.
Nije ih Elvedina naucila ni pisati, vidimo po prilozenom..
Ne kontam kakve to veze ima sa njihovim protestom, ako hoces da biras nastavnike upisi dijete u privatnu skolu pa biraj. Ovi roditelji danas puno jedu govna a djeca nikad gora..
tocno. pogospodilo se. ovdje prava uciteljice kojoj je istekao ugovor uopce nisu tema, to spominju usput. nego djeca placu, kuku cuj 9 im godina kako ce se navic na novu uciteljicu?? kako ste ih odvikli od sise? ili mozda i niste
Ima li ista u drzavnom vlasnistvu a da funkionise