Dostojan nastup
172

Učenici iz Sarajeva ostvarili zapažene rezultate na takmičenju u Novom Pazaru

F. H.
Učenici iz Sarajeva ostvarili zapažene rezultate u Novom Pazaru
Učenici Srednje građevinsko-geodetske škole iz Sarajeva su učestvovali na 31. Republičkom takmičenju geodetskih i građevinskih škola Srbije koje je ove godine imalo međunarodni karakter.

Takmičenje je održano od 13-15. maja 2022.godine, a u jedanaest disciplina takmičilo se ukupno 26 škola i 132 učenika. Srednja građevinsko-geodetska škola je učestvovala na poziv direktora Škole za dizajn tekstila i kože iz Novog Pazara, Mehe Camovića.

Osim iz Sarajeva, na takmičenju su učestvovali i škole iz Banja Luke i Podgorice.

Srednju građevinsko-geodetsku školu su predstavljali učenici Alić Hana, Bajtarević Edna i Gibanica Elmedina koje su se takmičile u teorijskim, te Gušo Sedad i Prijić Alem u praktičnim disciplinama. U pratnji učenika bili su direktor škole Demir Asmir i mentori Malanović Edis i Smajić Saudin.

Iako su učenici bodovani van zvanične konkurencije ostvarili su zapažene rezultate. Učenica Bajtarević Edna osvojila je drugo mjesto u takmičenju iz Geodetskih mjerenja i računanja, a pohvale žirija za izvanredno urađen praktičan rad dobio je Gušo Sedad.

Iz ove škole su saopćili kako je ovo bila prilika da se razmejna iskustva kako učenika, tako tako i nastavnog kadra građevinske i geodetske struke.