BiH
0

Učenica iz Zenice 'britanski ambasador na jedan dan'

SRNA
Učenica Osnovne škole "Edhem Mulabdić" iz Zenice Šejla Švraka i njenih troje školskih drugova pratiće danas britanskog ambasadora u BiH Michale Tathama u njegovim redovnim dnevnim dužnostima.

Iz Ambasade Velike Britanije u BiH saopšteno je da je na prošlogodišnjem "Kids festivalu", tokom likovne radionice o temi "Evropa i evropski glavni gradovi", Šejla Švraka za svoj crtež o temi "London i Ujedinjeno kraljevstvo" kao nagradu dobila priliku da postane "britanski ambasador na jedan dan".

Britanska Ambasada u Sarajevu podržava "Kids festival" od samog početka, a ovo je već četvrti put da dodjeljuje nagradu "britanski ambasador na jedan dan". 

Švraka i njeni školski drugovi Inaida Karić, Harun Salkica i Selma Mašić danas će posjetiti prostorije britanske Ambasade u Sarajevu i upoznati se sa njenim radom.

Takođe je predviđeno da učenici zajedno sa ambasadorom Tathamom održe sastanak sa ministrom odbrane BiH Selmom Cikotićem, obiđu Graničnu policiju BiH i prisustvuju prezentaciji britanskog Državnog vojnog muzeja.