Susret Radmanović-Errico
0

Ubrzanje reformi doprinijelo bi stabilnosti BiH

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i komandant NATO-ovog štaba u Sarajevu brigadni general Sabato Errico konstatirali su danas tokom sastanka da bi ubrzanje reformi na putu evroatlantskih integracija tokom godine doprinijelo stabilnosti BiH i zapadanog Balkana.

Predsjedavajući Radmanović, koji je novog komandanta NATO-ovog štaba primio u nastupnu posjetu, istaknuo je da je NATO dao značajan doprinos napretku BiH u proteklom periodu te izrazio očekivanje da će tako biti i ubuduće.

Kako je saopćeno iz Radmanovićevog kabineta, on je naglasio važnu činjenicu da svi politički faktori u BiH podržavaju pristupanje BiH u punopravno članstvo NATO-a.

-Na tom putu postigli smo dobre rezultate, naročito u reformi odbrane, ali ostaje još mnogo toga da se uradi na planu ispunjavanja preostalih uvjeta iz ovog procesa, kazao je Radmanović.

Komandant NATO-ovog štaba je rekao da je napredak BiH vidljiv u svim oblastima života te je pohvalio napredak BiH u reformi odbrane.

Posebno značajnim označio je odluku organa BiH da pošalje vojnike u mirovne misije u Irak te spremnost da to učini u slučaju Afganistana. Po njegovom mišljenju, to je veliki doprinos miru.