Vlada FBiH
0

Ubrzane aktivnosti za rješavanje problema Željezare Zenica

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sastanku u Vladi Federacije BiH danas će biti prezentiran plan aktivnosti za rješavanje problematike u preduzeću "Željezara Zenica“.

Nakon jučerašnjeg sastanka premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića s predstavnicima Sindikata "Željezare Zenica“ na kojem se razgovoralo o daljim aktivnostima Sindikata i Vlade FBiH oko konačnog sređivanja stanja u ovom kolektivu dogovoreno je da se cjelokupan proces ubrza i da se stvore uvjeti da se veliki broj radnika ponovno vrati na svoja radna mjesta.

Vlada FBiH već duže vrijeme poduzima aktivnosti u realizaciji direktnog pomaganja Sindikatu Željezare i poslovodnim organima na prevazilaženju nastale problematike, tako da je urađen i dio elaborata prema kojem bi se u narednom periodu iz ovog preduzeća izdvojio jedan dio, koji je ekonomski opravdan, a u kojem bi veliki broj radnika nastavio s radom.

Na jučerašnjem sastanku s premijerom Vlade ZDK Miralemom Galijaševićem predstavnici Sindikata su insistirali na sastanku u Vladi Federacije BiH na kojem će se zatražiti da se prezentira plan i ubrzaju sve aktivnosti za rješavanje problema "Željezare Zenica“.