Saslušanje
0

Ubica iz Lipnice: Vodili su me glasovi iz glave

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla održano je saslušanje Tomislava Petrovića koji je u četvrtak u Lipnici kod Tuzle ubio šest svojih rođaka. Nakon saslušanja Petrović je vraćen u Kliniku za psihijatriju u Tuzli.

Prema pisanju tuzlanskog portala Tuzlalive.ba, Petrović je kantonalnom tužiocu Damiru Aliću priznao da je ubio šest osoba i izrazio kajanje zbog ovog zločina.

Na saslušanju je Petrović bio svjestan, ali usporen i komunikativan. Izjavio je da su ga glasovi iz glave vodili i da je tako birao žrve. Vozača autobusa nije namjeravao usmrtiti, kao ni svoju suprugu Maru koju je, nakon što je izašla iz autobusa, pustio da pobjegne i sakrije se u neku od komšijskih kuća.

O motivima ubistava nije govorio, iako se sumnja u patološku ljubomoru kao jednom od motiva.

Za kažnjavanje Petorovića bit će potrebno utvrditi je li u četvrtak ujutro bio uračunljiv. Rezultati obdukcije ubijenih trebali bi, kako prenose Nezavisne novine, biti gotovi sutra, a rezultat vještaka psihijatara koji rade na ovom slučaju očekuje se u petak. Ukoliko se utvrdi da je počinitelj u vrijeme zločina bio uračunljiv, prijeti mu kazna do 45 godina zatvora.

Tomislav Petrović se ranije liječio u psihijatrijskoj bolnici Jagomir u Sarajevu, u privatnim klinikama u BiH i u jednoj zagrebačkoj klinici.