Granična policija
3

U Zvorniku otkrivena dvojica maloljetnih ilegalnih migranata iz Afganistana

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH u ponedjeljak su pronašli dvojicu maloljetnih ilegalnih migranata iz Afganistana.

Otkriveni su u tovarnom dijelu priključnog vozila Schmitz, bh. registarskih oznaka, u kojem su prevožene lubenice iz Grčke u Republiku Hrvatsku. Iz Granične policije BiH saopćeno je da je vozilom upravljao M.J. (1969.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji je kontroliran prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj.

Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, strani državljani su, uz prisustvo službenika Centra za socijalni rad Zvornik, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo danas su na letu iz Kelna lišili slobode A.Š. (1986.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim raspisano šest potraga. Državljanina BiH potražuju Općinski sud u Kiseljaku, Općinski sud u Zavidovićima, Općinski sud u Živinicama, Općinski sud u Travniku, Općinski sud u Zenici te Policijska stanica Maglaj zbog krivičnih djela "teška krađa" i "krađ"“. A.Š. bit će predat nadležnom organu.

Službenici JGP Trebinje danas su lišiliu slobode M.S. (1987.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela "krađa". Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na MGP Zupci i predata službenicima Policijske uprave Trebinje MUPRS-a.

Dan ranije, pri ulasku u BiH na MGP Rača lišen je slobode J.M. (1981.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela "nasilničko ponašanje". Službenici JGP Bijeljina predali su bh. državljanina pripadnicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.