Zimska zabava
312

U Zetri otvorena sezona klizanja, djeca oduševljena ledenom plohom

Piše: A. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Olimpijskom kompleksu "Juan Antonio Samarnach - Zetra" 1. januara je počela sezona klizanja 2017/2018. koja u glavnom gradu BiH predstavlja jedinstven vid zimske zabave, a trajat će do kraja februara.

Kada smo ušli u Zetru ugledali smo djecu i mlade kako isprobavaju ledenu plohu.

Aiša je oduševljena klizalištem jer je, kaže, od pravog leda i velika je površina te zbog toga neće biti gužve i lakše će klizati. Kliže 11 godina, voli ovaj sport i zbog toga svake godine dolazi u Zetru.

"Ja mislim da je puno bolje na ovaj način provoditi slobodno vrijeme, čak i ona djeca koja ne znaju klizati trebaju ovdje doći da se zabave i druže, jer je to korisnije od svakodnevnog gledanja TV-a, interneta...", rekla je Aiša.

Zehra i Farah su školske drugarice i kažu da su sretne što je trenutno raspust jer će moći više vremena provoditi na klizalištu u Zetri. Istog mišljenja je i Berina koja kliže četiri godine i kaže da se odmah zaljubila u ovaj sport i da joj nije bilo teško naučiti klizati.

"U tome mi je pomogla rodica koja se profesionalno bavi klizanjem i kada sam naučila klizati poslije mi je bilo lakše da naučim rolati, jer je mala razlika. Sedmično dolazim ovdje dva-tri puta i zaista mi vrijeme brzo prođe", rekla nam je Berina.

Djevojčice su istakle da su oduševljene što im je na ovaj način pružena prilika za druženje i rekreaciju.

I iz preduzeća ZOI'84 su potvrdili kako je upravo u januaru, kada su djeca na raspustu, klizalište u Zetri najposjećenije. Dodali su da je klizanje namijenjeno za sve uzraste, a najpopularniji su podnevni i noćni termini.

Amra Kaljić iz sektora marketinga preduzeća ZOI'84 je navela kako su cijene korištenja iste kao i prošle godine te da je cijena ulaznice 3 KM, iznajmljivanja klizaljki 4 KM, oštrenja klizaljki 4 KM, a ostavljanja garderobe 1 KM.

U Zetri u sklopu kuglane ima i ugostiteljski objekt u kojem se roditelji mogu okrijepiti dok čekaju djecu. Također, istakla je da će se u posljednjoj sedmici februara održavati takmičenja iz umjetničkog i brzog klizanja i hokeja na ledu klubova kojima preduzeće ZOI'84 iznajmljuje prostor te da će se najvjerovatnije iz tog razloga sezona klizanja završiti 20. februara.