|

U Zetri otvorena sezona klizanja, djeca oduševljena ledenom plohom

U Zetri otvorena sezona klizanja, djeca oduševljena ledenom plohom
312
Piše: A. B.
3.1.2018. u 22:00
24
komentara
312

dijeljenja
1/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U Olimpijskom kompleksu "Juan Antonio Samarnach - Zetra" 1. januara je počela sezona klizanja 2017/2018. koja u glavnom gradu BiH predstavlja jedinstven vid zimske zabave, a trajat će do kraja februara.
Kada smo ušli u Zetru ugledali smo djecu i mlade kako isprobavaju ledenu plohu.

Aiša je oduševljena klizalištem jer je, kaže, od pravog leda i velika je površina te zbog toga neće biti gužve i lakše će klizati. Kliže 11 godina, voli ovaj sport i zbog toga svake godine dolazi u Zetru.

"Ja mislim da je puno bolje na ovaj način provoditi slobodno vrijeme, čak i ona djeca koja ne znaju klizati trebaju ovdje doći da se zabave i druže, jer je to korisnije od svakodnevnog gledanja TV-a, interneta...", rekla je Aiša.

Zehra i Farah su školske drugarice i kažu da su sretne što je trenutno raspust jer će moći više vremena provoditi na klizalištu u Zetri. Istog mišljenja je i Berina koja kliže četiri godine i kaže da se odmah zaljubila u ovaj sport i da joj nije bilo teško naučiti klizati.

"U tome mi je pomogla rodica koja se profesionalno bavi klizanjem i kada sam naučila klizati poslije mi je bilo lakše da naučim rolati, jer je mala razlika. Sedmično dolazim ovdje dva-tri puta i zaista mi vrijeme brzo prođe", rekla nam je Berina.

Djevojčice su istakle da su oduševljene što im je na ovaj način pružena prilika za druženje i rekreaciju.

I iz preduzeća ZOI'84 su potvrdili kako je upravo u januaru, kada su djeca na raspustu, klizalište u Zetri najposjećenije. Dodali su da je klizanje namijenjeno za sve uzraste, a najpopularniji su podnevni i noćni termini.

Amra Kaljić iz sektora marketinga preduzeća ZOI'84 je navela kako su cijene korištenja iste kao i prošle godine te da je cijena ulaznice 3 KM, iznajmljivanja klizaljki 4 KM, oštrenja klizaljki 4 KM, a ostavljanja garderobe 1 KM.

U Zetri u sklopu kuglane ima i ugostiteljski objekt u kojem se roditelji mogu okrijepiti dok čekaju djecu. Također, istakla je da će se u posljednjoj sedmici februara održavati takmičenja iz umjetničkog i brzog klizanja i hokeja na ledu klubova kojima preduzeće ZOI'84 iznajmljuje prostor te da će se najvjerovatnije iz tog razloga sezona klizanja završiti 20. februara.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...