|

U Zeničko-dobojskom kantonu omogućena šalter prodaja hrane

U Zeničko-dobojskom kantonu omogućena šalter prodaja hrane
0
F
FENA
22.3.2020. u 14:48
3
komentara
0

dijeljenja
U Zeničko-dobojskom kantonu omogućena šalter prodaja hrane Foto: E. M./Klix.ba
Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (KŠCZ) izdao je naredbu koja omogućava šalter prodaju hrane, a zbog poteškoća s kojima se građani suočavaju nakon naredbe Federalnog štaba civilne zaštite o zabrani rada ugostiteljskih i uslužnih objekata koji se bave pripremom i prodajom hrane.
"Time smo željeli olakšati našim građanima koji su u potrebi, s obzirom da nisu svi u mogućnosti spremiti sebi hranu", kazao je komandant KŠCZ Arnel Isak.

Podsjeća da je KŠCZ ranije izdao naredbu za sve općine u ZDK da moraju hitno izdvojiti sredstva za zdravstvene ustanove kojima su oni osnivači za nabavku neophodne opreme.

Također je ranije općinama i gradovima u ZDK naloženo da tamo gdje nije osigurano redovno snabdijevanje pitkom vodom stanovništva, poduzmu sve mjere i radnje kako bi stanovništvo bilo kontinuirano snabdijeveno pitkom vodom.

Isak je pozvao građane koji nemaju veliku potrebu za kretanjem izvan svojih kuća i stanova, da ostanu u svojim domovima i ne izlažu se opasnosti da budu zaraženi ili da budu prenosioci zaraze, te tako ugroze živote i zdravlje svojih bližnjih i drugih građana, saopćeno je iz Press službe ZDK.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...