{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zenici promovirana knjiga "Kad bi kosti mogle govoriti"

7.5.2012. u 21:07
16
0
U Zenici promovirana knjiga "Kad bi kosti mogle govoriti"
16
U velikoj sali Općine Zenica večeras je upriličena promocija knjige Saliha Smajlovića "Kad bi kosti mogle govoriti" koja govori o genocidu i zločinima nad Bošnjacima u periodu 1992. - 1995. godina.
U knjizi su ispričane priče mnogih majki i drugih žrtava koje su preživjele užase rata. Priče su poredane hronološki i popraćene sa preko stotinu fotografija.

"Naslov knjige 'Kad bi kosti mogle govoriti' nastao je spontano, slušajući Naziju Beganović, kojoj su četnici pobili četvericu sinova, a koja često razmišlja o tome šta su joj sinovi pomišljali onog momenta kad su ih dušmani ubijali. Da li su mislili na majku? Da li su majku pozivali u pomoć? Jasno, sinovi ne mogu kazati kakvo je bilo njihovo smaknuće. Oni su otišli na onaj svijet, a njihovi zločinci, ubice, to neće reći. Tijela su prirodnim tokom nestala, ostale su kosti ili samo dio kostiju, koje bi mogle to reći, kada bi mogle govoriti", riječi su autora Smajlovića.

Promocija knjige je jedna od glavnih manifestacija u Zenici u okviru obilježavanja Dana džamija u Bosni i Hercegovini. Promociji je prisustvovao veliki broj imama, uglednih ličnosti iz Zenice, među kojima je bio i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, Zuhdija Adilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: