{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zenici preminuo doktor Alija Smajlović

F
10.4.2015. u 08:39
3
3
U Zenici preminuo doktor Alija Smajlović
3
U Zenici je iznenada nakon kraće bolesti, u 72. godini, preminuo specijaliste opšte hirurgije primarijus doktor Alija Smajlović, nekadašnji načelnik Službe za hirurške bolesti Kantonalne bolnice Zenica.
Brojne radne kolege i sugrađani će pamtiti popularnog 'doktora Aliju' kao vrijednog i stručnog medicinskog radnika, koji je tokom svog radnog vijeka pomogao desetinama hiljada pacijenata.

Bio je spreman i obučen da radi najsloženije hirurške zahvate, kojima je spašavao brojne živote, a njegov pristup životnim problemima pomogao je mnogim ljudima.

Tokom rata bio je jedan od medicinskih radnika koji je danima pomagao teško ranjenima na širem prostoru Bosne i Hercegovine.

Povodom smrti dr. Alije Smajlovića u Amfiteatru Kantonalne bolnice Zenica, danas u 10.00 sati, bit će održana komemorativna sjednica.

Knjiga žalosti biće postavljana u holu ispred Amfiteatra Kantonalne bolnice Zenica, a nakon komemoracije biti će premještena u ulazni hol glavne zgrade zeničke Bolnice.

Dženaza Alije Smajlovića klanjati će se u 16.40 sati ispred Sultan Ahmedove džamije u Zenici, a ukop će tokom popodnevnih sati biti obavljen na gradskom mezarju Prašnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: