Zimske čarolije
170

U Zenici počela montaža podloge za klizanje, velika radost za najmlađe

Piše: E. M.
Postavljanje podloge za klizanje (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici danas je počelo postavljanje podloge za klizanje veličine 200 metara kvadratnih, a sve u sklopu realizacije projekta Zimske čarolije kojima će se upotpuniti novogodišnji ambijent u Zenici.

Podlogu za klizanje postavlja Fiori group, a radi se o vještačkom sintetičkom ledu, koji se masovno koristi u Evropi, a koji može poslužiti za klizanje i zimi i ljeti.

U izjavi za Klix.ba jedan od suorganizatora novogodišnjeg ambijenta na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice Jusuf Kravić je izjavio kako će u sklopu Zimskih čarolija Zeničanima svih uzrasta biti dostupna zabava i dobar provod.

"Osim ledene podloge za klizanje bit će postavljene i kućice gdje će svi posjetioci moći nešto pojesti ili popiti, a organizovat ćemo i tematske sadržaje kako za najmlađe tako i za starije posjetioce. Ovo je po drugi put da se ovakva vrsta podloge za klizanje postavlja u BiH, a iste se koriste i na hokejaškim utakmicama te klizalištima širom Evrope", kazao je Kravić.

Cijene klizanja iznosit će od 3 do 5 KM ovisno o terminima  a moguće ne i iznajmljivanje klizaljki po cijeni od 1 KM.

Zeničke Zimske čarolije u Zenici će ostati do kraja januara, a za suorganizatora ovo je samo probna faza te ovisno o ovogodišnjim rezultatima bit će planirane i mnogo veće aktivnosti za narednu sezonu.

Na Trgu Alije Izetbegovića bi trebala biti postavljena o velika novogodišnja jelka, a u najluđoj i posljednoj noći 2017. godine bit će organizovan i javni doček Nove godine uz regionalno poznatu grupu Mlligram.