{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zenici 365 registrovanih ovisnika

F
29.11.2007. u 14:40
0
0
U Zenici 365 registrovanih ovisnika
0
U Zenici 365 registrovanih ovisnika
Kako intenzivirati i poboljšati rad u borbi protiv zloupotrebe droga tema je o kojoj su danas u Zenici razgovarali predstavnici Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti ZDK-a, Centra za mentalno zdravlje, Udruženja roditelja u borbi protiv zloupotrebe droga i nekoliko općinskih udruženja koja okupljaju liječene ovisnike.
"Saradnja s Udruženjem roditelja jako je značajna, ali do uspjeha u rješavanju ovog problema može se doći samo uz aktivno učešće šire društvene zajednice. Potrebno je više raditi na edukaciji mladih i pružanju pomoći ovisnicima", izjavio je dr. Ahmed Ćerim, direktor Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti ZDK-a.

Kako je izjavila Suvada Gorović, predsjednica Udruženja roditelja u borbi protiv zloupotreba droga ZDK-a, dalji porast broja ovisnika može se zaustaviti zajedničkom saradnjom roditelja i nadležnih institucija.

Posljednji podaci Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti ZDK-a govore da u Zenici ima 365 registrovanih ovisnika, od kojih se 180 liječi metadonskom terapijom. Tokom današnjeg sastanka mogao se čuti i nezvaničan podatak da na području zeničke općine ima više od 2.000 ovisnika o raznim narkoticima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: