Do 15. augusta
0

FOTO / U ZDK se vrši posebna kontrola stranih vozila

ZEDA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će do 15. augusta realizirati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim tablicama.

Tokom planiranih aktivnosti posebna pažnja će se posvetiti pronalasku i sankcionisanju vozača koji su vozilom sa stranim tablicama počinili prekršaj zabilježen stacionarnim radarom na području ZDK.

Odsjek za informatiku MUP-a ZDK u cilju kvalitetnijeg rješavanja problema i načina sankcionisanja vozača motornih vozila sa stranim registarskim oznakama, sačinio internu bazu naznačenih vozila koja su registrovana kao počinioci prekršaja na stacionarnim radarima. Ova baza se blagovremeno ažurira, a policijski službenici koji vrše kontrolu vozila u saobraćaju svakodnevno ostvaruju uvid u nju, te na taj način sankcionišu počinioce prekršaja.
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih ograničenja brzine kretanja vozila, kao i svih drugih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.