Općina Centar
249

U završnoj fazi rekonstrukcija ulice kralja Tvrtka: Postavljaju nove kamene kocke

A. D.
Paralelno sa radovima na ponovnom postavljanju kamene kocke u Ulici kralja Tvrtka, na dionici između Kranjčevićeve ulice i Ulice Augusta Brauna, radnici angažovane firme "Grakop“ iz Kiseljaka su također završili veliki dio posla na drugoj dionici pomenute ulice, između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita, saopćeno je iz Općine Centar.

Na ovoj dionici je uklonjena stara kocka, te podloga umjesto koje je postavljena nova. Također su radnici uklonili oštećeni asfalt duž trotoara.

Nakon postavljanja nove podloge i tampona izgrađena je armirano-betonska ploča debljine 15 centimetara za bolju nosivost saobraćajnice. Postavljeni su novi poklopci od livenog željeza na šahtove za odvod površinskih voda i nivelisani šiberi za vodu i rešetke za odvod.

Osim asfaltiranja jednog dijela trotoara u ovoj ulici od planiranih radova je preostalo još ponovna ugradnja kamene kocke duž 230 metara ove saobraćajnice.

Ovaj projekat rekonstrukcije Ulice kralja Tvrtka je započeo početkom jula ove godine sa rokom izvršenja od 60 dana i finansira ga Općina Centar u iznosu od 306.540 KM.

Na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo tokom izvođenja navedenih radova na snazi je izmijenjeni režim saobraćaja za motorna vozila. Za nadzor projekta je zadužena firma "Energoinvest“ d.d. Sarajevo, saopćili su iz Općine Centar.