{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U vrtiću ''Višnjik'' otvoren fizioterapeutski kabinet

S
8.10.2009. u 16:14
0
1
U vrtiću ''Višnjik'' otvoren fizioterapeutski kabinet
0
U vrtiću ''Višnjik'' otvoren fizioterapeutski kabinet
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktorica Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'' Arzija Mahmutović su svečanim presijecanjem vrpce 8. oktobra 2009. godine otvorili prvi tjelesno-kinestetički kabinet u predškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini.
Djeca predškolskog uzrasta sa uočenim promjenama na kičmenom stubu i stopalima će u prostorijama vrtića ''Višnjik'' (Bolnička 38) imati adekvatan tretman, uz stručni nadzor vaspitača i fizioterapeuta.

"Naši vaspitači za vrijeme časova tjelesnog odgoja prate držanje djece i skreću pažnju roditeljima na eventualne promjene. Ljekari propisuju korektivne vježbe za pravilno držanje tijela, koje će dijete raditi u ovom kabinetu. Mi se ovom prilikom zahvaljujemo načelniku Bećireviću koji uvijek ima sluha za naše potrebe", istakla je direktorica Mahmutović.

Mališani iz vrtića ''Višnjik'' i ''Kekec'' su, uz pjesmu i igru, prisutnima pokazali vježbe koje rade sa svojim vaspitačicama. Načelnik Bećirević je izrazio zadovoljstvo što će djeca iz svih dijelova grada u ovom kabinetu naučiti pravilno sjediti, hodati…

"Naša je dužnost da brinemo za najmlađe na najbolji mogući način, tako da ćemo saradnju sa JU Djeca Sarajeva nastaviti i u budućnosti. Nadam da će se ovaj kabinet koristiti više za igru, a manje za liječenje", rekao je načelnik.

Za opremanje prostora u kojem će mališani prakticirati fizioterapeutske vježbe Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 7.600 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: