{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U vrtiću ''Višnjik'' otvoren fizioterapeutski kabinet

S
8.10.2009. u 16:14
0
1
U vrtiću ''Višnjik'' otvoren fizioterapeutski kabinet
0
U vrtiću ''Višnjik'' otvoren fizioterapeutski kabinet
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktorica Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'' Arzija Mahmutović su svečanim presijecanjem vrpce 8. oktobra 2009. godine otvorili prvi tjelesno-kinestetički kabinet u predškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini.
Djeca predškolskog uzrasta sa uočenim promjenama na kičmenom stubu i stopalima će u prostorijama vrtića ''Višnjik'' (Bolnička 38) imati adekvatan tretman, uz stručni nadzor vaspitača i fizioterapeuta.

"Naši vaspitači za vrijeme časova tjelesnog odgoja prate držanje djece i skreću pažnju roditeljima na eventualne promjene. Ljekari propisuju korektivne vježbe za pravilno držanje tijela, koje će dijete raditi u ovom kabinetu. Mi se ovom prilikom zahvaljujemo načelniku Bećireviću koji uvijek ima sluha za naše potrebe", istakla je direktorica Mahmutović.

Mališani iz vrtića ''Višnjik'' i ''Kekec'' su, uz pjesmu i igru, prisutnima pokazali vježbe koje rade sa svojim vaspitačicama. Načelnik Bećirević je izrazio zadovoljstvo što će djeca iz svih dijelova grada u ovom kabinetu naučiti pravilno sjediti, hodati…

"Naša je dužnost da brinemo za najmlađe na najbolji mogući način, tako da ćemo saradnju sa JU Djeca Sarajeva nastaviti i u budućnosti. Nadam da će se ovaj kabinet koristiti više za igru, a manje za liječenje", rekao je načelnik.

Za opremanje prostora u kojem će mališani prakticirati fizioterapeutske vježbe Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 7.600 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: