BiH
26

U Vogošći će biti izgrađen Trg žrtava genocida u Srebrenici

Klix.ba
U Vogošći je danas potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju Trga žrtava genocida u Srebrenici na platou ispred Sportske dvorane "Amel Bečković".

Ugovor su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor firme Bosman iz Sarajeva Sunija Jahić.

"Vrijednost ugovora je oko 580.000 KM, a podrazumijeva popločavanje jednog dijela od ukupne površine, izgradnju dvije fontane, zatim izgradnju potpuno novog dječijeg igrališta sa novim mobilijarom i uređenje kompletne hortikulture. Početak radova ovog dijela je planiran za juli. Ranije smo potpisali ugovor sa istom firmom u iznosu od 250.000 KM. Radi se o saobraćajnici sa dvije kolovozne trake iz pravca ulice Omladinska prema teniskom terenu i u potpunom uređenju saobraćaja u mirovanju, odnosno parking površina i ovog prostora koji se nalazi između malonogometnog igrališta, teniskog terena i sportske dvorane. Izgradnjom ovog Trga će se urediti ovaj prostor i iskreno se nadam da će naši sugrađani sa djecom imati priliku da uživaju u ovom prostoru", naveo je načelnik Smajić.

Prema riječima direktora Jahića, početkom naredne sedmice će krenuti radovi na izgradnji saobraćajnice i parking prostora, a po završetku ovih radova bit će spremno gradilište za izgradnju Trga žrtava genocida u Srebrenici.

Nadzor nad realizacijom ovog projekta vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.