{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Vladi FBiH sastanak o kaznenoj politici

S
20.8.2009. u 07:29
0
1
U Vladi FBiH sastanak o kaznenoj politici
0
U Vladi FBiH sastanak o kaznenoj politici
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović sazvao je za danas sastanak na kojem će biti analizirane odredbe zakona u BiH koji se tiču krivično-pravne materije, s ciljem prevencije izvršenja krivičnih djela, analize postojeće kaznene politike i zakonske regulative u krivično-pravnoj oblasti.
Sastanak je sazvan za četvrtak, 20. avgusta u 9.00 sati, a biće analizirane odredbe Krivičnog zakona, Zakona o krivičnom postupku i Zakona o krivičnim sankcijama, saopšteno je federalne Vlade.

Na sastanak su pozvani zamjenici premijera Federacije BiH Vjekoslav Bevanda i Gavrilo Grahovac, federalni ministar pravde Feliks Vidović, federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić, federalni ministar rada i socijalne politike Perica Jelečević, direktor i zamjenik direktora Federalne uprave policije, kantonalni ministri unutrašnjih poslova i policijski komesari.

Poziv je upućen i predsjednicima Vrhovnog suda FBiH i Tužilaštva FBiH, predsjednicima kantonalnih tužilaštava i sudova u FBiH, kao i predsjednicina opštinskih sudova u FBiH, te direktorima kazneno-popravnih zavoda u FBiH.

Poziv za učešće upućen je i predstavnicima OHR-a i EUPM-a, a očekuje se i prisustvo uglednih domaćih univerzitetskih profesora iz oblasti krivično-pravnog zakonodavstva.

Od institucija BiH, poziv je upućen predstavnicima Suda BiH i Tužilaštva BiH, Granične policije i Agencije za istrage i zaštitu, radi koordinacije dogovorenih aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: