Tužni trenuci
255

U Vladi FBiH otvorena knjiga žalosti za Salku Bukvarevića, evo šta je napisao Novalić

D. Be.
U Vladi Federacije BiH u Sarajevu jutros je otvorena Knjiga žalosti povodom smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića. Knjiga je otvorena za sve građane i zaposlenike federalnih organa.

Jutros se u Knjigu žalosti upisao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji je tom prilikom napisao:

"Ovih pet godina provedenih s mojim ministrom Salkom Bukvarevićem u Vladi Federacije BiH nikada neću zaboraviti. Imao sam priliku raditi s tihim, blagim čovjekom nevjerovatna znanja i poštenja. Molim dragog Boga da mu podari lijepi dženet za koga vjerujem da ga je zaista zaslužio. Neka je vječni rahmet mom prijatelju, ministru Salki Bukvareviću", stoji u poruci premijera Novalića.

Knjige žalosti bit će postavljene u subotu, 1. augusta 2020. godine, u Parlamentu FBiH u Sarajevu (Hamdije Kreševljakovića 3) i Bosanskom kulturnom centru u Tuzli (Mije Keroševića Guje 3).

Salko Bukvarević je preminuo jučer na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nakon što je prije desetak dana hospitaliziran nakon što mu je potvrđen pozitivan test na koronavirus.

Prethodnih dana je imao podršku kisikom, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila, nakon čega je bio priključen na respirator.