{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Visokom će sutra zajedno iftariti 2.000 vjernika

F
1.7.2014. u 13:52
0
8
U Visokom će sutra zajedno iftariti 2.000 vjernika
0
U Visokom će sutra zajedno iftariti 2.000 vjernika
Visoko
Iftar za 2.000 osoba, u organizaciji istanbulske općine Bayrampaša, bit će upriličen sutra u Visokom, na Centralnom trgu u ulici Alije Izetbegovića, kazala je načelnica Općine Visoko Amra Babić.
Bayrampaša će ove godine s konvojem pod nazivom "Bratstvo ne poznaje granice" obići sedam zemalja u kojima će pripremati iftare, a u sklopu ramazanskih aktivnosti ''Ramazan na Balkanu''.

U subotu su krenuli iz Zagreba, u nedjelju su boravili u Rijeci, a tri grada iz Bosne i Hercegovine u kojima pripremaju iftare za veliki broj vjernika su Bihać, Visoko i Goražde. Konvoj će se iz BiH uputiti u Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, Grčku i Bugarsku.

"Općina Bayrampaša finansira sve aktivnosti vezane za iftar, a obaveza općine koja je domaćin je da osigura prostor i da pozove građane na iftar", navela je Babić te dodala da je Općina Visoko kontakte s Općinom Bayrampaša ostvarila prošle godine kada je dogovoren iftar.

U Visokom je i prošle godine bila organizirana slična aktivnost, a Babić kaže da sama činjenica da je prisustvovao veliki broj ljudi govori da je građanima interesantno i da pozdravljaju ideju.

Najavila je da bi ovogodišnji iftar, zbog ramazanskog programa i tesavufske muzike koja će biti upriličena u sklopu aktivnosti, mogao biti posjećeniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: