Porodični dan
5

U Vilsonovom šetalištu se zabavljale sve generacije

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U prelijepom ambijentu Vilsonovog šetališta u Sarajevu danas je održan tradicionalni Porodični dan koji je Općina Novo Sarajevo ove godine organizirala sedmi put.

Uz raznovrstan i zanimljiv sadržaj Porodičnog dana, posjetiocima nisu smetale visoke temperature. U programu su uživale sve generacije, ali najviše zabave je bilo za najmlađe.

Mališani su se tako mogli provozati šarenim vozom, učestvovati u kreativnim i edukativnim radionicama koje su za njih pripremili "Mali vatrogasci" zajedno sa DVD Novo Sarajevo, zatim članovi Jiu Jitsu kluba Zmajevi, RPZ policajci II PU, JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a najviše zanimanja i ovaj put su mališani pokazali za penjačku stijenu.

Osim toga, članovi Udruženja Progres su na tri lokacije crtali trodimezionalne crteže o temi "Vilsonovo šetalište", a Osnovna francuska škola, Udruženje građana oboljelih od dječije cerebralne paralize KS, Udruženje "Ruke", NVO "Svjetlo" promovirali su svoje aktivnosti uz interaktivne radionice.

Općina Novo Sarajevo Porodični dan organizira s ciljem promoviranja osnovnih vrijednosti porodice, kao ćelije zdravog društva.