{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Vilsonovom šetalištu će biti izgrađeni javni toaleti

F
8.5.2008. u 14:26
0
0
U Vilsonovom šetalištu će biti izgrađeni javni toaleti
0
U Vilsonovom šetalištu će biti izgrađeni javni toaleti
U Vilsonovom šetalištu, jednoj od najpopularnijih šetnica i rekreacionih zona u Sarajevu, uskoro će početi izgradnja prvog poslijeranog javnog toaleta na području grada.
Grad Sarajevo će sa 140.107,85 KM finansirati ovaj projekt, koji obuhvata izgradnju i opremanje javnog toaleta najsavremenijom sanitarnom opremom, po uzoru na slične objekte u evropskim metropolama.

Na zahtjev Grada, lokaciju za novi javni toalet odredila je Općina Novo Sarajevo, a na osnovu kosultativnog mišljenja Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Grad kao investitor osigurao je idejni i izvedbeni projekt te zaključio ugovor s izvođačem radova "Interming" d.o.o. iz Sarajeva.

Objekt je površine od 60 kvadrata. Projektovan je uz primjenu prvoklasnih materijala i opreme, koji odgovaraju važećim propisima i standardima za objekte ovakve namjene. Trenutno su u pripremi radovi na izmještanju podzemnih instalacija i stvaranju uvjeta za otpočinjanje zemljanih i betonskih radova na temeljnoj konstrukciji objekta. Ugovoreni rok je 56 dana.

Radi podsjećanja, prošle godine sredstvima Grada saniran je javni toalet koji se nalazi u sklopu zgrade Gradske tržnice u ulici Ferhadija. Povećanje broja javnih toaleta u gradu, poboljšanje higijenskih uvjeta, te njihovo postavljanje na frekventnim mjestima u gradu, razlozi su koji su potakli Grad Sarajevo da pristupi realizaciji ovoga projekta.

Također, njihovom izgradnjom i rekonstrukcijom Grad Sarajevo želi da naš grad izgleda ljepše, bude ugodan za življenje njegovih građana i ugodan za boravak turista, saopćila je Gradska služba za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: