{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Vilsonovom šetalištu će biti izgrađeni javni toaleti

F
8.5.2008. u 14:26
0
0
U Vilsonovom šetalištu će biti izgrađeni javni toaleti
0
U Vilsonovom šetalištu će biti izgrađeni javni toaleti
U Vilsonovom šetalištu, jednoj od najpopularnijih šetnica i rekreacionih zona u Sarajevu, uskoro će početi izgradnja prvog poslijeranog javnog toaleta na području grada.
Grad Sarajevo će sa 140.107,85 KM finansirati ovaj projekt, koji obuhvata izgradnju i opremanje javnog toaleta najsavremenijom sanitarnom opremom, po uzoru na slične objekte u evropskim metropolama.

Na zahtjev Grada, lokaciju za novi javni toalet odredila je Općina Novo Sarajevo, a na osnovu kosultativnog mišljenja Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Grad kao investitor osigurao je idejni i izvedbeni projekt te zaključio ugovor s izvođačem radova "Interming" d.o.o. iz Sarajeva.

Objekt je površine od 60 kvadrata. Projektovan je uz primjenu prvoklasnih materijala i opreme, koji odgovaraju važećim propisima i standardima za objekte ovakve namjene. Trenutno su u pripremi radovi na izmještanju podzemnih instalacija i stvaranju uvjeta za otpočinjanje zemljanih i betonskih radova na temeljnoj konstrukciji objekta. Ugovoreni rok je 56 dana.

Radi podsjećanja, prošle godine sredstvima Grada saniran je javni toalet koji se nalazi u sklopu zgrade Gradske tržnice u ulici Ferhadija. Povećanje broja javnih toaleta u gradu, poboljšanje higijenskih uvjeta, te njihovo postavljanje na frekventnim mjestima u gradu, razlozi su koji su potakli Grad Sarajevo da pristupi realizaciji ovoga projekta.

Također, njihovom izgradnjom i rekonstrukcijom Grad Sarajevo želi da naš grad izgleda ljepše, bude ugodan za življenje njegovih građana i ugodan za boravak turista, saopćila je Gradska služba za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: