|

U Vijećnici održan "Think pink party" uoči šetnje za ozdravljenje "Race for the Cure"

U Vijećnici održan "Think pink party" uoči šetnje za ozdravljenje "Race for the Cure"
121
A. P.
13.9.2019. u 10:40
5
komentara
121

dijeljenja
1/17
2/17
3/17
4/17
5/17
6/17
7/17
8/17
9/17
10/17
11/17
12/17
13/17
14/17
15/17
16/17
17/17
U sarajevskoj Vijećnici sinoć je održan “Think pink Party” kako bi se skrenula pažnja na važnost rada Udruženja “Think pink - zajedno smo jedno”.
Bila je to prilika i da se što veći broj društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca uključi u brojne aktivnosti koje Udruženje provodi.

Nela Hasić, regionalna direktorica “Think pink – zajedno smo jedno”, poručila je da trenutno imaju na hiljade mladih, zdravih, bolesnih, muškaraca i žena koji koriste njihove programe.

"Došli smo do trenutka gdje ne možemo nastaviti bez vaše pomoći. A vaša pomoć znači: da će svaka žena dobiti besplatni pregled, da će svaka mlada žena biti edukovana o važnosti ranog otkrivanja, da će paketić prve pomoći i dalje dobijati svaka žena nakon operacije i da će svaka žena, uključujući i svaku od nas koje smo ovdje, znati da nije sama – onda kada je teško. Zato se nadamo da će svako od vas, nakon ove večeri pronaći način da da svoju podršku našem projektu", kazala je Hasić.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Abdulah Skaka koji je rekao da Grad Sarajevo nastavlja podržavati plemenitu i značajnu misiju Udruženja, koja je od izuzetne važnosti u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena.

"Trebaju nam sistemska rješenja, ali nam treba i ovakav građanski aktivizam. Žena je stub zdrave porodice i zdravog društva", istakao je Skaka.

Na sinoćnjem eventu je prikazan i dokumentarni film o ženama koje su preživjele karcinom dojke. Aida Koristović, Duška Amidžić i Lejla Hasanbegović predstavljaju hiljade žena koje prolaze kroz slične životne situacije. Ove priče predstavljaju borbu, pobjedu, ali i insistiranje za pravovremenom dijagnozom, svakim dostupnom tretmanom i jednakim pravom na život i zdravlje za sve.

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” kruna svih dešavanja Udruženja Think pink – zajedeno smo jedno bit će održana 29. septembra u 11 sati ispred Sarajevo City Centra.

Prijatelji projekta bez kojih event u Vijećnici ne bi bio moguć su: Ured gradonačelnika, Vijećnica, Ella voda, Newevent, Mrvica, Redbull, Cvjećara Vjetrenjača i Fina vina.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...