Od 13 do 15 sati
0

U Velikom parku kuce i mace spremne za udomljavanje

FENA
Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo će i ove subote, 7. marta, od 13 do 15 sati, u Velikom parku predstaviti svoje štićenike (kuce i mace) spremne za udomljavanje.

Iz Udruženja apeluju na građane Sarajeva da udomljavanjem pomognu u spašavanju što većeg broja ovih bespomoćnih stvorenja. Ističu da je sve veći broj mladunaca koji se ostavljaju na različitim mjestima nebili se neko o njima pobrinuo, umjesto da sterilizacijom spriječe neželjeno potomstvo.

Ovom prilikom javnosti će biti predstavljeni Daliborka Čolić i Slobodan Desančić koji su odlučili da ličnim sredstvima i poklonom jednog hektara najkvalitetnijeg zemljišta u okolini Bosanske Gradiške podrže Misiju SOS-a.

Njihova odluka, uz donošenje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja je potvrda, da dugogodišnji volonterski rad grupe entuzijasta nije bio uzaludan. SOS Sarajevo će ovom prilikom ponuditi građanima na potpis Peticiju za zaštitu životinja i Ustavom BiH. Oni građani koji nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju, privremenim udomljavanjem, darivanjem hrane, potrebne im opreme ili novca, saopćeno je iz Udruženja za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo.