{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Velikom parku bit će spomen-obilježje ubijenoj djeci Sarajeva

F
30.1.2007. u 14:13
0
0
U Velikom parku bit će spomen-obilježje ubijenoj djeci Sarajeva
0
U Velikom parku bit će spomen-obilježje ubijenoj djeci Sarajeva
Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je danas Odluku o određivanju lokacije za podizanje Spomen-obilježja svoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godina. Lokacija za podizanje Spomen-obilježja je prostor fontane u Velikom parku u Sarajevu.
Predsjednica Organizacionog odbora za podizanje spomenika gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac je kazala kakao je nakon određivanja lokacije pred Organizacionim odborom da pronađe idejno rješenje, a zatim će biti raspisan konkurs.

'' Fontana će biti redizjanirana i praktično uklopljena u Spomen-obilježje'', pojasnila je gradonačelnica Borovac.

Predstavnici roditelja ubijene djece Esad Srna i Sabrija Zimić su naglasili kako je potrebno izmijeniti naziv odluke i da bi trebalo da ona glasi Odluka o utvrđivanju lokacije za podizanje Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog grada Sarajeva.

Gradonačelnica Borovac je kazala kako će se morati usuglasiti naziv sa Skupštinom Kantona Sarajevo jer je ona i predložila ovakav naziv.

Predstavnici roditelja su naglasili kako se ova projekt treba ubrzati kako bi se s izgradnjom ovog spomen-obilježja počelo što prije. Kazali su kako bi polaganje temeljca trebalo biti 6. aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: