{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Velikom parku bit će spomen-obilježje ubijenoj djeci Sarajeva

F
30.1.2007. u 14:13
0
0
U Velikom parku bit će spomen-obilježje ubijenoj djeci Sarajeva
0
U Velikom parku bit će spomen-obilježje ubijenoj djeci Sarajeva
Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je danas Odluku o određivanju lokacije za podizanje Spomen-obilježja svoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godina. Lokacija za podizanje Spomen-obilježja je prostor fontane u Velikom parku u Sarajevu.
Predsjednica Organizacionog odbora za podizanje spomenika gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac je kazala kakao je nakon određivanja lokacije pred Organizacionim odborom da pronađe idejno rješenje, a zatim će biti raspisan konkurs.

'' Fontana će biti redizjanirana i praktično uklopljena u Spomen-obilježje'', pojasnila je gradonačelnica Borovac.

Predstavnici roditelja ubijene djece Esad Srna i Sabrija Zimić su naglasili kako je potrebno izmijeniti naziv odluke i da bi trebalo da ona glasi Odluka o utvrđivanju lokacije za podizanje Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog grada Sarajeva.

Gradonačelnica Borovac je kazala kako će se morati usuglasiti naziv sa Skupštinom Kantona Sarajevo jer je ona i predložila ovakav naziv.

Predstavnici roditelja su naglasili kako se ova projekt treba ubrzati kako bi se s izgradnjom ovog spomen-obilježja počelo što prije. Kazali su kako bi polaganje temeljca trebalo biti 6. aprila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: