{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Velikoj Kladuši počela sanacija mezara Zuhdije Žalića

F
10.5.2012. u 17:12
0
0
U Velikoj Kladuši počela sanacija mezara Zuhdije Žalića
0
U Velikoj Kladuši počela sanacija mezara Zuhdije Žalića
Velika Kladuša
Načelnik Općine Velika Kladuša Admil Mulalić danas je s predsjednikom Mjesne zajednice Polje Dervom Delićem potpisao ugovor o sufinansiranju sanacije mezara prvoborca NOR-a Zuhdije Žalića.
Ukupna vrijednost projekta je više od 28,5 hiljada KM, od čega će Općina Velika Kladuša iz budžeta osigurati 10.000 maraka, a ostatak MZ Polje i Građevinski odbor iz vlastitih izvora u novcu i radovima.

"Radovi na terenu su već počeli, jer su članovi Savjeta mjesne zajednice i mještani, u okviru akcije "April-mjesec čistoće", organizirali akciju čišćenja i uređenja spomen-parka u Polju, gdje se mezar nalaz"i, kazao je Delić.

Prema idejnom rješenju ovaj projekt bi se realizirao u četiri faze. Prva faza uključuje sanaciju vegetacije, ograde, klupa i spomen- ploče, a druga adaptaciju pločnika u krugu mezara. Trećom fazom predviđena je rekonstrukciju ulazne kapije, a četvrtom konstrukcija novog spomenika i ukrasa na ulaznoj kapiji.

Prema ponuđenom rješenju spomen-park imao bi oblik poluukopane zvijezde, koja ima značenje vremenskog dualizma.

Značajan doprinos ovom projektu, određenim novčanim iznosom, do sada su dali brojni privredni subjekti s područja velikokladuške općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: