{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U utrci za Šestoaprilsku nagradu ostali Ambasadori, Gavrankapetanović i "Lasta"

Piše: M. N./Klix.ba
14.2.2018. u 22:00
66
68
U utrci za Šestoaprilsku nagradu ostali Ambasadori, Gavrankapetanović i "Lasta"
66
U utrci za Šestoaprilsku nagradu ostali Ambasadori, Gavrankapetanović i "Lasta"
Ismeta Gavrankapetanovića predložila grupa građana (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Odbor za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva obavio je prvi krug tajnog glasanja nakon čega je broj kandidata značajno smanjen. Za sada se zna da je u oblasti obrazovanja ostala profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović, a u kategoriji "ostali" Odred policije za specijalne namjene "Lasta".
Kada je u pitanju kategorija kultura i umjetnost za Šestoaprilsku nagradu "borit" će se vokalni solisti grupe Ambasadori - Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić, glumac Emir Hadžihafizbegović i Jazz Fest Sarajevo.

U oblasti zdravstva i socijalne zaštite ostali su prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, Medicinska asocijacija BIMA i KJU Gerontološki centar Sarajevo.

Centrotrans-Eurolines, direktor BBI banke Amer Bukvić i firma Autodelta ulaze u drugi krug izbora u oblasti privrede, dok su u sportskoj kategoriji Karate klub Bosna, Zdravko Stojnić, Lamija Tanović i Želimir Vidović (posthumno).

Drugi krug glasanja bit će održan u ponedjeljak, nakon čega će po dva imena kandidata s najviše glasova biti predložena Gradskom vijeću Grada Sarajeva koje će na martovskoj sjednici odlučiti o dobitnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: