{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U utorak okrugli sto o povratku

F
1.3.2009. u 11:44
0
1
U utorak okrugli sto o povratku
0
U utorak okrugli sto o povratku
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović otvorit će u utorak, 3. marta, u Banjoj Luci okrugli sto o temi "Povratak izbjeglih i raseljenih - obnova kao preduvjet povratka".
Na ovom okruglom stolu bit će raspravljano o prijedlogu Revidirane strategije za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma i aktivnostima na izradi programa za završetak procesa povratka izbjeglih i reseljenih osoba u BiH, koje provodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, o projektima i aktivnostima entitetskih ministarstava za izbjegle i raseljene osobe, te pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u BiH.

Cilj skupa jeste animirati sve postojeće strukture, ojačati saradnju na svim nivoima vlasti o pitanju povratka i obnove, te dobiti preporuke kako načiniti kvalitetan program za završetak procesa povratka u BiH.

U radu okruglog stola učestvovat će i delegacija Republike Hrvatske koju predvodi potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, entitetskih vlada, entitetski ministri za izbjegle i raseljene osobe Edin Mušić i Omer Branković, predstavnici lokalne i međunarodne zajednice, civilnog sektora i vjerskih zajednica biskup Franjo Komarica i Edhem ef. Čamdžić, koji će potvrditi političku volju za okončanje procesa povratka u BiH.

Organizatori skupa su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS-a i Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe FBiH.

Okrugli sto o temi "Povratak izbjeglih i raseljenih - obnova kao preduvjet povratka" bit će održan u Banja Luci 3. marta u 9.30 sati u zgradi Vlade RS-a, saopćeno je u nedjelju iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: