{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Ustiprači završena ekshumacija tijela žrtava iz proteklog rata

10.11.2017. u 14:17
10
21
U Ustiprači završena ekshumacija tijela žrtava iz proteklog rata
10
U Ustiprači završena ekshumacija tijela žrtava iz proteklog rata
Na lokalitetu Rezine, na području općine Novo Goražde/Ustiprača, pod nadzorom Tužilaštva BiH je završen proces ekshumacije, a pronađeni su posmrtni ostaci dva kompletna ljudska skeleta. Naknadnim procesom će se utvrđivati identitet žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Pronađeni posmrtni ostaci bit će prevezeni u Goražde, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

Ekshumaciju i rad svih osoba uključenih u proces ekshumacije, pod nadzorom postupajućeg tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, koordinirao je istražilac.

U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar sudsko-medicinske struke, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici PU Foča - PS Novo Goražde.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama uključenim u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja proces ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: