{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Ustiprači završena ekshumacija tijela žrtava iz proteklog rata

Klix.ba
10.11.2017. u 14:17
10
21
U Ustiprači završena ekshumacija tijela žrtava iz proteklog rata
10
U Ustiprači završena ekshumacija tijela žrtava iz proteklog rata
Na lokalitetu Rezine, na području općine Novo Goražde/Ustiprača, pod nadzorom Tužilaštva BiH je završen proces ekshumacije, a pronađeni su posmrtni ostaci dva kompletna ljudska skeleta. Naknadnim procesom će se utvrđivati identitet žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni.
Pronađeni posmrtni ostaci bit će prevezeni u Goražde, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

Ekshumaciju i rad svih osoba uključenih u proces ekshumacije, pod nadzorom postupajućeg tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, koordinirao je istražilac.

U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar sudsko-medicinske struke, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici PU Foča - PS Novo Goražde.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama uključenim u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja proces ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: