{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Ustavu RS-a termin "ostali" zamjeniti odrednicom "nacionalne manjine"

F
4.5.2012. u 17:33
0
7
U Ustavu RS-a termin "ostali" zamjeniti odrednicom "nacionalne manjine"
0
U Ustavu RS-a termin "ostali" zamjeniti odrednicom "nacionalne manjine"
Savjet nacionalnih manjina, koji djeluje pri Narodnoj skupštini RS-a, pokrenuo je inicijativu za izmjenu entitetskog ustava kako bi se termin "ostali“ zamijenio novom odrednicom - nacionalne manjine.
Ovaj prijedlog danas je podržao predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić, ali i dodao da je svaka promjena Ustava RS-a "prilično komplikovana“.

Podsjetio je i da je nedavno propao šestogodišnji napor Narodne skupštine na promjeni Ustava RS-a, čak i na nekim pitanjima, kao što je smrtna kazna, koja još stoji u Ustavu RS-a.

Inicijativa Savjeta nacionalnih manjina RS-a upućena je ovlaštenim predlagačima, entitetskom predsjedniku, vladi i klubovima poslanika u parlamentu RS-a kako bi oni dali svoj stav o opravdanosti ovog zahtjeva.

Predsjedavajuća novog saziva Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske Vesna Temelkovska-Vuković kazala je u izjavi novinarima da su nacionalne manjine suočene s diskriminacijom kada je riječ o zapošljavanju, ukidanju odborničkih mjesta i stipendiranju njihovih pripadnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: